قدم اول شروع کسب و کار اینترنتی، انتخاب یک نام دامنه اصولی و هاست مناسب کارت هست. انتخاب دامنه آسونه، ولی پیدا کردن هاست خوب؟ باور کن اصلا کار راحتی نیست! اگه توام دنبال هاست خوب میگردی، بیا بشین پای صحبتهام تا از تجربهی یک آدم وسواسی از انتخاب هاست بگم واست.
اون قدیما شرکتهای هاستینگ محدود بودن و پلنهای هاستینگ محدودتر. برعکس الان که هاست وردپرس جداست، هاست ووکامرس جدا !
اون موقع انتخابها بین هاست آلمان بود و ایران. من با شرکت مهرهاست شروع به کار کردم و اولین سایتها رو اوردم بالا. قیمتش مناسب بود اما خب ظاهراً با پشتیبانی و مدیریت درست منابع دشمنی دیرینه داشتن. بعدش اساس کشی کردم به میهن وب هاست که محبوب خاص و عام بود. قیمتش کمی بیشتر بود، ولی پشتیبانی خیلی خوبی داشتن. ولی تجهیزات سرور؟ نه!
اما الان شرکتهای هاستینگ ایرانیای وارد عرصه شدن که قدمت زیادی ندارن، ولی کیفیت همهجانبه خیلی خوبی دارن. پشتیبانی سریع و قدرت حلمسئله بالا، تجهیزات سرور و سختافزار بهروز و قوی، مدیریت منابع هاستهای اشتراکی، سیستم کشینگ و رابط کاربری خیلی خوب از ویژگیهای مهم و بارز این شرکتها هستن که البته این امکانات همراه با قیمت بیشتری نسبت به مابقی شرکتها ارائه میشن.
دوتا از این شرکتهای ایرانیای که من باهاشون کار کردم ایرانسرور و لیموهاست هستن. طبق تجربه من از استفاده از هردو شرکت هاستینگ، لیموهاست بهترینه! اگه میخوای از سرعت بارگذاری سایت خیالت راحت باشه، لیموهاست رو انتخاب کن (بعداً ازم تشکر میکنی).
تجربم از هاست خارجی
از طرفی هاستینگهای خارجی هم وجود دارن مثل اینموشن، هاستینگر، بلوهاست، دریمهاست و سایتگرند که در قبال یک مبلغ بسیار کم در سال اول (حدوداً ۳۵ دلار، معادل ۲ میلیون تومان) یک پلن هاستینگ با فضای ذخیره سازی خیلی بیشتر ( تاکید میکنم خیلیییییییی بیشتر!) ارائه میدن که همراه با یک دامنه رایگان به انتخاب خودت، تکنولوژی کشنیگ حرفهای، اَدآن دامین اضافی و کلی آپشن دیگه ارائه میشه. البته تقسیم منابع در هاستهای اشتراکی خارجی، خیلی بهتر بوده و از سرعت بسیار (بسیاااااااااااار) بیشتری برخوردار هستن. سایتهای بارگذاری شده در هاستهای خارجی سئو-فرندلی (سئو-دوستانه) تر هست و به خوبی میتونید توی نتایج گوگل ظاهر بشید.
اما دوتا مشکل وجود داره! مشکل اول اینه که برای تمدید هاست در سال دوم به بعد، هزینهها یهو زیاد میشه! مثلا از ماهی ۲.۵ دلار میشه ماهی ۱۲ دلار که هزینه سالیانهاش میشد ۱۲۰ دلار معادل ۷ میلیون تومان (بدون احتساب مالیات و کارمزد معاملات خارجی در صرافی ایرانی) و این مبلغ برای خیلیها زیاده.
مشکل دوم هم اینه که «ممکنه» شرکت هاستینگ، در آینده از شما احراز هویت بخواد! و تا احراز هویت نکنید به شما اجازه دسترسی به پنل هاست و یا تمدید هاست رو نمیده و این عملاً یعنی از دست رفتن تمام اطلاعات سایت شما. البته ممکنه که این اتفاق هم نیوفته، اما من نتونستم این ریسک رو بپذیرم!
جمعبندی
اگه اقوام خارج از کشور داری و میتونی از اطلاعات بانکی و سکونتش برای احراز هویت احتمالی هاستینگهای خارجی استفاده کنی، و همچنین از هزینه سالیانه تا ۱۰ میلیون تومانی برمیای، حتماً از هاستهای خارجی مثل اینموشن یا هتزنر آلمان استفاده کن و از هاستت لذت ببر!
اما اگر این شرایط رو نداری، بدون مکس از لیموهاست یک هاست مناسب با وسعت کارت رو انتخاب و تهیه کن. هاستهای لیمو از منابع قویای که شرکتهای خارجی استفاده میکنن بهره میبره و میتونه خیالت رو از بابت سئو و سرعت بارگذاری راحت کنه.
هنوز هیچکس کامنت نذاشته 😶